Nyugat-Dunántúli Ifjúsági Szövetség

A Nyugat-Dunántúli Ifjúsági Szövetség (röviden NYUGI) 1998. nyarán alakult. Alapító tagjai az Együtt Nádasdért Egyesület, az Oszkói Hegypásztor Kör, a Sitkei Ifjúsági Kör Egyesület és a győrvári Faluház Baráti Kör. A közelmúltban csatlakozott sorainkhoz Gősfa Baráti Köre.
A NYUGI az AGRYA Országos Szövetség regionális szervezete.
Alapító egyesületei mindannyian jelentős múlttal rendelkeznek, az érintett térségek civil életében már évek óta meghatározó szerepet játszanak.
A Nyugat-Dunántúli Ifjúsági Szövetség ifjúsági kezdeményezésre jött létre, ám tevékenységét nem csupán az ifjúság körében kívánja végezni, hiszen maga a szövetség megalakulása is olyan indíttatással született, hogy az érintett terület civil életének mozgató rugója legyen - elsősorban az ifjúság, de a felnőtt korosztály számára is. A szövetség tényleges múltja sokkal nagyobb, mint a jogilag létező, hiszen az alapítók már jóval a megalakulás előtt is kapcsolatban álltak egymással, több közös program áll már mögöttünk. Mindegyik alapító bonyolított már le Európa Napot, működtet helyi újságot - melyet kölcsönösen elküldünk egymásnak. Az eddigi legjelentősebb közös rendezvény a tavaly ősszel megtartott NYUGI-S NAP-O.K. Országos Ifjúsági Találkozó volt, melyen közel 100 AGRYA-s fiatal vett részt.
Az eddigi tapasztalatok alapján már kialakult egy belső munkamegosztási rend a szövetség életében, ezzel is növelve tevékenységének hatékonyságát.
A szövetség irodája Győrváron, a győrvári teleházban található. Ugyancsak teleház működik Nádasdon is, így a NYUGI gyakorlatilag olyan infrastrukturális háttérrel rendelkezik, mely komoly erőforrásként szolgál feladtai hatékony elvégzésében.
A Nyugat-Dunántúli Ifjúsági Szövetség célja végső soron a Vas és Zala megye ifjúsági szerveződéseinek összefogása, érdekképviselet, információszolgáltatás, közös programok szervezése.

Tevékenységi köre:

Tagszervezeteink bemutatkozása
 
Együtt Nádasdért Egyesület
Faluház Baráti Kör Győrvár
Gősfa Baráti Köre
Hegypásztor Kör Oszkó
Sitkei Ifjúsági Kör Egyesület

 
Egyéb finomságok (csak ínyenceknek!)

Képek a NYUGI életéből
NYUGIS BULI SITKE 1999.09.24-26 
Withers oldalai (csak erős idegzetűeknek!)
 
 

vissza a nyitólapra
 
 
 
 

Nyugat-Dunántúli Ifjúsági Szövetség
9821 Győrvár
Balogh Ádám u. 109.
Tel/fax: 06/94/373-156
E-mail: gyorvar@telehaz.hu
Kapcsolattartó: Withers