Gö-Ba-Kö
Gősfa Baráti Köre

A falu rövid bemutatása: a 356 lelkes kis falu, Gősfa a Sárvíz patak dombok által határolt kis völgyében terül el. 1389-ben Geusfolua néven említették először. A település neve a Gös személynév és a falu szavunk birtokos személyragos, rövidült alakja összevonásával keletkezett. Mátyás király adományozta a birtokot, majd Egervári László birtokaiba iktatták.
Domborzati adottságai alapján e terület kiválóan alkalmas szőlőtermesztésre. Ezt bizonyítja az országszerte ismert "gőshegyi halottámasztó bor", melyhez egy legenda is kapcsolódik.
A faluban található egy római katolikus templom, egy faluház, egy iskola, amelynek pincéjében leledzik egy klubhelyiség (itt fészkel a GöBaKö!), egy focipálya (ahová rettegve jön minden csapat), két homokbánya, és több szobor, mely a falut díszíti.
A múlt nyár idusán a győrvári Európa Napon (mi lettünk az elsők, khm-khm..) - tűntünk fel a környék közéletében, bár már előtte is megvoltunk - még ha csak a "magkezdemény" színtjén is. Sűrűn jártunk könyvtárba, bár az időt inkább színjátszással töltöttük. Csapatunk életének eddigi legjelentősebb, legérdekesebb eseményei:Idősek napja (tánc, színdarab), Falunap (szekértolás, ének, magyar lányok), Gyereknap (hadd ne elemezzük...), Pálya-buli (lányok-asszonyok focimecss, Orsi utána nem bírt két napig felkelni - igaz lőtt 5 gólt), Tűzoltóverseny (Hál' Istennek a falutól jó messze, mert porig égett volna). Ja, és beléptünk a NYUGI-ba.
Jelenleg 19 főt számlálunk, vezéregyéniségek: Márti, Vera, Erika, Noncsi, és végül, de nem utolsó sorban Orsika.
A közelmúltban benyújtottunk egy pályázatot sportcentrum létesítésére. Ennek eredményét még nem ismerjük - de már szeretnénk.
Csapatunk vérbeli táncosokból áll, már tudunk két táncot is, koreográfiával (cha-cha-cha, keringő). Szeretnénk még több táncot megtanulni és minél több helyen előadni; illetve a házakat végigjárva egy kiállítást létrehozni a régi idők tárgyi eszközeiből.
 


 A gősfai ifjakvissza